Restaurant- og matfag

Dette utdanningsprogrammet gir yrkesfaglig opplæring. Vil du bli kokk, baker, konditor, slakter eller servitør? Disse - og en rekke andre yrker - kan du sikte deg mot etter å ha gått restaurant- og matfag. 

Hvorfor velge restaurant- og matfag? 

Du lærer

  • om kosthold, næringsmidler og ernæring
  • tilberedning og servering av mat
  • behandling av råvarer, mat og drikke
  • om mattradisjoner
  • om helsefremmende livsstil og hygiene

Du bør være 

  • praktisk anlagt og ha godt håndlag
  • kreativ og nøyaktig
  • serviceinnstilt

Les mer om restaurant- og matfag på vilbli.no

Fag- og timefordeling

Hvorfor velge Stangnes Rå videregående skole

 

Klikk for stort bilde Klikk for stort bilde 

Uten mat og drikke duger helten ikke.

Det vil bestandig være behov for mennesker innenfor matindustrien og i regionen har vigd tilgang på råvarer. Hos oss vil du få jobbe i moderne lokaler og delta på spennende prosjekter i inn- og utland. Vi gir deg grunnleggende kunnskap om tilberedning, servering, behandlinga av mat i tillegg til innsikt i mattradisjoner, helsefremmende livsstil og hygiene.

Du får muligheten til å utvikle kreativitet og nøyaktighet og opparbeide et godt håndlag med både mat og mennesker gjennom selvstendig prosjekter og utplassering i bedrift.  

Vi tilbyr:

Vg1 Restaurant- og matfag

Vg2 Kokk og servitørfag

Vg2 Baker og konditor

Søk skoleplass

Veien videre

Yrkesfaglig opplæring fører fram til yrkeskompetanse (med eller uten fag- eller svennebrev). Etter fullført yrkesfaglig opplæring kan du gå ut i arbeid eller ta videre utdanning. Les mer på vilbli.no.

Til toppen