Restaurant- og matfag

Dette utdanningsprogrammet gir yrkesfaglig opplæring. Vil du bli kokk, baker, konditor, slakter eller servitør? Disse - og en rekke andre yrker - kan du sikte deg mot etter å ha gått restaurant- og matfag. 

Hvorfor velge restaurant- og matfag? 

Du lærer

  • om kosthold, næringsmidler og ernæring
  • tilberedning og servering av mat
  • behandling av råvarer, mat og drikke
  • om mattradisjoner
  • om helsefremmende livsstil og hygiene

Du bør være 

  • praktisk anlagt og ha godt håndlag
  • kreativ og nøyaktig
  • serviceinnstilt

Les mer om restaurant- og matfag på vilbli.no

Fag- og timefordeling

Hvorfor velge Stangnes Rå videregående skole

 

 

 

 

 

Uten mat og drikke duger helten ikke.

Det vil bestandig være behov for mennesker innenfor matindustrien og i regionen har vigd tilgang på råvarer. Hos oss vil du få jobbe i moderne lokaler og delta på spennende prosjekter i inn- og utland. Vi gir deg grunnleggende kunnskap om tilberedning, servering, behandlinga av mat i tillegg til innsikt i mattradisjoner, helsefremmende livsstil og hygiene.

Du får muligheten til å utvikle kreativitet og nøyaktighet og opparbeide et godt håndlag med både mat og mennesker gjennom selvstendig prosjekter og utplassering i bedrift.  

Vi tilbyr:

Vg1 Restaurant- og matfag

Vg2 Kokk og servitørfag

Vg2 Baker og konditor

Søk skoleplass

Veien videre

Yrkesfaglig opplæring fører fram til yrkeskompetanse (med eller uten fag- eller svennebrev). Etter fullført yrkesfaglig opplæring kan du gå ut i arbeid eller ta videre utdanning. Les mer på vilbli.no.