Informasjonsteknologi og medieproduksjon

Dette utdanningsprogrammet gir yrkesfaglig opplæring. Vil du bli IT-utvikler eller IT-driftstekniker? Eller mediedesigner, medietekniker eller medieprodusent? Da kan informasjonsteknologi og medieproduksjon være noe for deg.

Hvorfor velge informasjonsteknologi og medieproduksjon? 

Du lærer

  • idéutvikling og kreativ problemløsning
  • om brukerstøtte, nettverk, IT-sikkerhet og programmering
  • innholdsformidling og historiefortelling
  • foto, film og grafisk design
  • kommunikasjon og markedsføring

Du bør være 

  • kreativ
  • Interessert i IT, nettverk og programvare
  • interessert i visuelle uttrykksformer
  • nøyaktig

Les mer om informasjonsteknologi og medieproduksjon på vilbli.no

Fag- og timefordeling

Hvorfor velge Stangnes Rå videregående skole

 

 

 

 

 

Drømmer du om å jobbe i et reklamebyrå, forlag eller multimediabedrifter? Eller ønsker du å tilegne deg kunnskap om programmering, design film og foto?

Kunnskap om teknologi, kommunikasjon og design er viktig for et moderne samfunn. Teknologien gir stadig nye måter å kommunisere og samarbeide på. Hos oss lærer du verktøy for kreativ problemløsning, historiefortelling og Ideutvikling som kan brukes til å utvikle grafisk design, lage film og ta gode foto. Du vil også få kjennskap til utforming av brukerstøtte, nettverk, it-sikkerhet og programmering. Vi jobber både praktisk og teoretisk i fagene.

Vi tilbyr:

Vg1 Informasjonsteknologi og medieproduksjon

Vg2 Informasjonsteknologi

Hvordan kan vi sikre oss mot dataangrep? Fremtidens teknologi skaper nye utfordringer for brukerne. Her kan vi være behjelpelig med å veilede andre til å bruke trygge og sikre løsninger som sikrer mot trusler og innsyn. Vi jobber blant annet med å sette opp nettverk, administrere rettigheter i relevante systemer, feilsøking og programmering. Kanskje er du den rette til å utvikle de beste løsningene?

Vg2 Medieproduksjon

Her jobber vi med å utvikle de gode ideene for et digitalt produkt, om det er en webside, en app, eller en livesending fra et studio. Brukeropplevelse, kommunikasjon, interaktivitet og design er viktige stikkord dette året. Du vil også få en større forståelse for hvordan det er i arbeidslivet, der man jobber innenfor frister og har et budsjett å følge. Hvordan skal det du lager publiseres? Du vil lære om verktøy og formater og lære språket som mediebransjen bruker. 

Søk skoleplass

Veien videre

Yrkesfaglig opplæring fører fram til yrkeskompetanse (med eller uten fag- eller svennebrev). Etter fullført yrkesfaglig opplæring kan du gå ut i arbeid eller ta videre utdanning. Les mer på vilbli.no.