MARKERING AV VERDENSDAGEN FOR PSYKISK HELSE 2020 HAR TEMA «SPØR MER»

Mariann Sundstrøm i samtale med Kevin Nader Berro og Sebastian Fykse

Kanskje er temaet og fokuset på psykisk helse viktigere i år enn noen gang? Vi oppfordrer alle skoler om å se på det vedlagte webinaret og på å sette fokus på psykisk helse. https://vimeo.com/467726038

Siden 1992 har 10. oktober vært en internasjonal dag for markering av Verdensdagen. Et viktig budskap er at vi alle har en psykisk helse.

I Tromsø har fylkeskommunen, Tromsø kommune og Ungdomsrådet ved Universitetssykehuset i Nord-Norge (UNN) gjennom mange år samarbeidet om å lage et arrangement for og med elever i videregående skole. Her har til sammen ca 450 elever hvert år fått høre foredrag og sett dramatisering utført av elever fra dramalinja ved Kongsbakken videregående skole og kunst laget av elever ved kunst, design og arkitektur ved Breivang videregående skole. Alltid med et fokus på det aktuelle tema det året.

Årets arrangement måtte bli annerledes. Koronasituasjonen i samfunnet inviterte ikke til store samlinger for elevene, og arbeidsgruppen besluttet tidlig at det måtte bli et webinar. I studioet på Breivang videregående skole ledet to elever fra dramalinja «gjestene» gjennom programmet.

Temaet for årets Verdensdag er «SPØR MER». Dette temaet er en del av flere tema knyttet til «Oppmerksomhet og tilstedeværelse». Håpet er at vi kan gjøre en forskjell for hverandre. Det finnes både unge og gamle som sjelden eller aldri snakker med andre. Å føle på ensomhet er sjelden en god følelse. Kanskje er temaet i år og fokuset på psykisk helse i år viktigere enn noen gang? Ved å spørre på en positiv måte og ved å vise vennlig nysgjerrighet kan flere føle seg sett. Gi av deg selv og gled deg selv og andre😊.